Wednesday 15 January 2014

Cartofi la cuptor umpluti cu legume

Iti eram datoare cu o postare de anul trecut, asa ca astazi iti prezint o reteta draga mie, foarte buna pentru zilele racoroase. O poti folosi ca fel principal, mai ales daca adaugi si peste sau pur si simplu ca o garnitura.

Ai nevoie de:
  • 4 cartofi mari
  • 40g unt
  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • un morcov, curatat si taiat cuburi
  • doua tije de telina sau un sfert de radacina, taiate marunt
  • 200 g carne de crab (optional)
  • doua cepe verzi, taiate marunt
  • sare, piper
  • 50g branza Cheddar, Emmentaler sau orice fel de branza ce se poate da pe razatoare






Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Spala bine cartofii, inteapa-i cu o furculita si inveleste-i in hartie staniol.
Intr-o tava baga cartofii la cuptor pentru o ora, o ora si jumatate sau pana cand sunt moi la atingere. Dupa ce s-au copt, lasa-i sa se raceasca un pic, apoi ii tai in doua pe lungime. 

Scobeste jumatatile de cartofi, in forma de un bol, lasand o coaja suficient de groasa pentru a sustine umplutura. Tot ce ai adunat din cartofi amesteca bine impreuna cu untul.

In timp ce cartofii se coc la cuptor, incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste morcovul impreuna cu telina pentru aproximativ doua minute. Acopera tigaia si lasa pe foc inca 5 minute la foc mic.

Adauga legumele calite peste piure-ul de cartofi si amesteca bine. Daca folosesti carne de crab, atunci acum este momentul sa o adaugi si amesteca bine. Adauga ceapa verde, condimenteaza cu sare si piper.

Adauga umplutura in barcutele de cartofi si apasa usor. 


Presara branza rasa peste cartofi si da la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau pana cand cartofii devin aurii.



Uneori ii mananc impreuna cu o salata verde sau simplii.

Pofta buna!
Te pup!

No comments:

Post a Comment