Friday 31 January 2014

Fish and chips


Ahhh one of my favourites!

Cand ma gandesc la fish and chips, imi aduc aminte de Silviu, care atunci cand a ajuns in Londra, mi-a spus ca el vrea sa manance neaparat o portie, dar asa cum a vazut la un moment dat intr-un documentar. In documentar reporterul manca cartofii si pestele dintr-un ziar, pe malul Tamisei. Na, ca eu nu am stiut sa il duc sa manance exact cum arata in reportaj, dar am fost intr-un pub  din zona Putney Bridge, hope I was english enough! I-a placut, dar stiu eu ca i-a ramas gandul la acea portie de cratofi in ziar.
Asa ca din cand in cand mai facem o portie "sanatoasa" de fish and chips, doar de dragul vremurilor trecute.

Stiai ca acest fel de mancare a fost introdus in Marea Britanie in secolul al XVII-lea de catre evreii ajunsi din Spania si Portugalia?

Pentru doua portii ai nevoie de:
  • doua fileuri de cod alb
  • un ou
  • doua-trei linguri de faina
  • sare, piper
  • 500 ml ulei pentru frigere
  • patru cartofi, spalati, curatati si taiati fasii
Pentru sos tartar ai nevoie de:
  • doua linguri de maioneza
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingurita de capere (in loc de capere poti folosi castraveti murati)
  • o jumatate de ceapa rosie
  • sare, piper
Intr-o cratita inalta, sau o tigaie wok, pune uleiul la incalzit. Imediat ce s-a incalzit uleiul, arunca fasiile de cartofi si lasa-i acolo pana cand se rumenesc.




Bineinteles ca uneori incerc sa fiu creativa!


Separat, bate oul cu un tel si condimenteaza cu sare si piper.

Da fileurile de cod prin faina apoi prin ou si aseaza-le intr-o tigaie preincalzita.

Lasa cateva minute sa se prajeasca pana ce devin aurii.


Pentru sosul tartar, trebuie sa amescteci intr-un bol maioneza cu ceapa taiata fin, caperele sau castravetii murati si acestea taiate fin, sarea si piperul. Adauga zeama de lamaie si amesteca din nou.


Stiu ca merge perfect cu o bere,dar just in case you are a wine drinker like me, specialistul nostru in vinuri ne recomanda un Sauvignon Blanc Lilac 2011.


Enjoy your meal!
Kisses!

No comments:

Post a Comment