Friday 24 January 2014

Tagliatelle ai funghi e pomodori secchi



In ultima vizita din Italia am reusit sa imi cumpar bureti si rosii uscate. Cat de mare fu bucuria mea cand le-am vazut la mine in gentuta, desi Silviu statea cu stres ca la cat de tare miroseau sa nu avem probleme la aeroport, mai ales ca nu aveam nici bon. Eu mi-am pastrat optimismul gandindu-ma doar la ce voi putea face cu ele.


Iar cand mi se face dor, fac o portie de paste cu bureti si rosii uscate. Cel mai bine e cand ai si paste proaspete, cum am mai spus, o minunatie!

Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 400 g tagliatelle (sau paste de orice fel)
  • o mana de bureti uscati
  • 6 rosii uscate
  • un catel de usturoi
  • 200 ml smantana de gatit
  • un ardei chilly 
  • patrunjel pentru decor
  • sare, piper
  • parmigiano ras

Pentru inceput pune buretii si rosiile la inmuiat intr-un bol cu apa fierbinte pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-au inmuiat le scoti din bol, iar apa ramasa o treci printr-o sita, vei avea nevoie de ea mai tarziu.

Intr-o oala pune la fiert apa cu sare pentru paste.

Intr-o tigaie pune la calit catelul de usturoi strivit impreuna cu ardeiul chilly in tr-un pic de ulei de masline. Imediat ce usturoiul si-a schimbat culoarea, il poti scoate si adaugi buretii si rosiile taiate in dimensiunile dorite (in aceasta situatie eu le-am pastrat intregi). Caleste pentru cateva minute toate ingredientele, apoi adauga apa in care s-au inmuiat buretii si rosiile uscate. Lasi sa fiarba cam 10 minute. Imediat dupa fierbere adauga smantana amestecand bine.
Intre timp pastele au fiert asa ca trebuie sa le scurgi de apa si le adaugi peste sosul de mai sus. Amesteca bine pastele cu un cleste, avand grija sa nu le rupi. 
Se servesc imediat cu un pic de patrunjel deasupra si bineinteles nelipsitul parmigiano.


Langa am avut un vin alb sec, Sarba, de la Crama lui Matache.

Specialistul nostru in vinuri ne recomanda o Feteasca Neagra 2010 Vitis Metamorfosis.

Buon appetito!
Baci!




1 comment: