Thursday 6 February 2014

Cannelloni con ragu




Cannelloni sunt un tip de reteta specifica zonei Emiglia Romana, dar este preparata peste tot dupa specificul zonei. Este perfecta pentru primul fel dar mie mi se pare suficienta ca fel principal.
Nu stiu care varianta imi place mai mult, cea cu spanac sau cea pe care urmeaza sa ti-o prezint.

Pentru ragu ai nevoie:
  • un morcov
  • un ardei
  • doua tije de telina
  • o ceapa
  • trei catei de usturoi
  • ulei de masline
  • jumatate de kilogram de carne tocata de vita
  • un pahar de vin rosu sec
  • 250 ml suc de rosii
  • supa de legume





Sos besciamella:

  • 1 litru de lapte
    • 100 g unt
    • sare
    • 100 g faina
    • o mana de parmigiano
    Pentru sosul de rosii:
    • 3 linguri de ulei de masline
    • doi catei de usturoi
    • 600 ml sos de rosii
    • sare
    • busuioc
    15 rulouri de cannelloni (daca nu ai cannelloni foile de lasagna sunt si ele perfecte)

    What you need to do is:

    Trebuie pregatit sosul ragu, reteta pe care o gasesti aici si sosul besciamella, iar pasii ii gasesti tot aici.

    Pentru aceasta reteta am facut sosul ragu un pic mai dens.

    Like I said, let's keep it simple!

    Intr-o tigaie, pune uleiul la incins, adauga usturoiul taiat felii, iar apoi toarna sosul de rosii, condimenteaza cu sare si lasa la foc mediu pentru inca 10-15 minute. Indata ce ai stins focul arunca frunzele de busuioc.

    Acum ca am terminat cu ingredientele sa incepem montajul.

    Intr-o tava toarna sosul de rosii si intinde-l pe toata suprafata ei. Umple tuburile de pasta cu sosul ragu si aseaza-le in sosul de rosii.



    Peste rulourile umplute aseaza sosul besciamella.


    Da la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, apoi ultimile 10 minute ridica temperatura la 200 de grade.



    Buon appetito!
    Baci!

    No comments:

    Post a Comment