Tuesday 11 March 2014

Egg Benedict



Printre atatea deserturi si feluri principale cred ca este loc si de un mic dejun.
And here it is , my favourite!

Egg Benedict este format din o chifla taiata in doua, bacon, oua facute ochiuri si sosul olandez.

Pentru doua portii ai nevoie de:
  • 4 oua
  • 8 felii de bacon (eu am folosit pancetta, cuburi)
  • doua chifle, taiate in doua 
  • 3 linguri de otet
Sos olandez:
  • 250 ml otet
  • 1/2 lingura de boabe de piper
  • 1/2 legatura de tarfon 
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt topit
  • zeama de la o jumatate de lamaie



Incepem cu sosul, ce trebuie sa fie folosit cel mult la 20 de minute dupa ce a fost terminat.
Fierbe boabele de piper impreuna cu tarhonul si otetul, pana cand cel din urma scade la jumatate. Scurge lichidul si lasa-l la racit.
Deasupra unei oale cu apa ce a fiert si acum e la foc mic, bate intr-un bol cele trei galbenusuri de oua impreuna cu  o lingurita din otetul redus (bolul trebuie sa se potriveasca cu oala, astfel incat sa nu atinga nivelul apei). Continua sa bati pana cand obtii o spuma, asigurandu-te ca amestecul nu este foarte fierbinte.
Pentru a preveni supraincalzirea, poti lua din cand in cand bolul de pe oala. Intr-un final trebuie sa obtii un sos ce formeaza benzi, atunci cand ridici telul. Acum este timpul sa adaugi untul topit, lingura dupa lingura amestecand continuu pana cand obtii o crema asemanatoare maionezei. Adauga zeama de lamaie, condimenteaza cu sare si piper, iar daca este prea gros poti pune si un pic de apa calda pentru a fluidiza sosul.

Now it's time to boil the eggs.

Intr-o cratita mai adanca adu la fierbere apa impreuna cu otetul. Sparge ouale in patru cescute.
Taie chiflele in doua pe lateral si pune-le pe un gratar la prajit.
Pune feliile de bacon intr-o cratita la prajit, (nu e nevoi e ulei) apoi le asezi peste chifle.
Indata ce apa a fiert incepi sa invarti in mijlocul oalei cu o lingura si adaugi un ou, astfel oul isi va lua o forma rotunda. Lasi sa fiarba cateva minute, apoi cu o spumiera il scoti din oala si il asezi peste bacon.
Procedezi la fel cu fiecare ou.
Torni sos peste oua si servesti de inadata.



In poze eu nu am folosit sos olandez ci am combinat cu un sos tonnato, despre care va voi povesti in curand, un sos pentru creveti si un sos din curry. 
Acest tip de mic dejun nu este obligatoriu cu bacon si sos olandez, in loc de bacon poti folosi somon sau spanac, iar in loc de sos olandez poti inlocui cu unul din cele de mai sus mentionate sau multe altele. Pe parcurs iti voi povesti mai multe.


Pofta buna!
Pupici!

No comments:

Post a Comment