Thursday 3 April 2014

Bors de linte







So spring has finaly decided to come! Guess how happy I am about that?!
I am in love with the spring colours and of course with the food, how could I resist one day without talking about food.
Asadar si prin urmare, mi placi tare mult aceasta perioada, ce mi se pare mult mai potrivita pentru o cura de detoxifiere sau curatare a corpului. Vremea te indeamna la miscare, soarele iti mangaie chipul si iti spune sa iesi afara din casa, ziua s-a prelungit, so more time for adventures! 
In the past month I had lots of fun and adventures, maybe soon I will tell you about my new project!
Imi pare rau ca nu mai reusesc sa scriu atat de des, dar dupa cum ma cunosc, soon I will be back and tell you all the things I am cooking and do (ok, maybe not all the things)

La un moment dat cineva mi-a sugerat ca in loc de fasole sa folosesc linte in ciorba, asa ca nu mi-a luat mult pana am pus in practica, mai ales ca zilele acestea chiar nu imi vine a manca altceva decat salate, legume, ciorbe si branzica (of course! Told you I can't give up un cheese!).



Ai nevoie de:
  • 300 g linte
  • un morcov
  • o ceapa mare
  • 100 g telina radacina
  • un ardei
  • un pastarnac
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura marar
  • cimbru
  • sare, piper
  • 500 ml bors acru
  • 30 ml bulion
  • 200 ml supa de legume


Lintea o speli intr-o apa si o lasi la inmuiat cateva ore. Cu cat o lasi mai mult, cu atat va fierbe mai usor. Cand boabele s-au umflat suficient, o pui la fiert in apa rece si ii schimbi apa tot cu una rece atunci cand da in clocot. Timpul de fierbere este de 30-40 de minute.
Separat speli , cureti si toci marunt legumele.
Intr-o tigaie antiaderenta pui un pic de ulei la incins si adaugi ceapa pana se inmoaie. Continui cu telina, morcovul, pastarnacul si ardeiul pana cand toate s-au calit. Acum, pentru a nu se arde adauga un pic de supa de legume (one of these days I will tell you about how wonderfull is this stock) si condimentezi dupa gust cu sare, piper si cimbru.
Intre timp a fiert si lintea (poti verifica daca e fiarta, atunci cand boabele se sfarama intre degete) so, adaugam legumele in oala.
De aici nu mai dureaza mai mult de 20 de minute pana cand ciorba este gata. 
Dupa legume, urmeaza bulionul, diluat intr-un pic de supa de legume incalzita. Lasi sa mai fiarba cateva minute, cand este timpul borsului (incalzit in prealabil) sa se alature acestui univers.
Lasi sa fiarba, condimentezi daca mai este nevoie, adaugi patrunjelul si mararul tocat, acoperi cu un capac si cand ti s-a facut foame, well soup is ready!





No comments:

Post a Comment